Blog Entries
Tänk på att
Category: General

Det finns ett flertal myter inom detta ämne, och dessutom slarvar många med huden vilket gör problemet värre. Här kommer mina 10 bästa vardagstips som tåls att ha i bakhuvudet:


Hudvård i samma serie
Det finns många hudvårdsmärken som hjälper mot acne, alla märken passar inte alla, utan man måste känna sin hy och testa sig fram för att hitta det som fungerar för dig. Det viktigaste är dock att ha alla produkter med samma märke, du bör exempelvis inte ha en rengöring från Neutrogena, en dagkräm från ACO och en ansiktsvatten från Biotherm, då får inte huden balans. Satsa på en hel serie istället!

Det är även viktigt att faktiskt använda produkter som är anpassade för ansiktet, schampo eller duschkräm är ingen bra idé och handtvål är big no no om du vill ha en fin hy. Huden i ansiktet är så tunn och känslig! Om du byter hudvård så ska du också vara redo på att du kommer få sämre hy i början, innan huden vänjer sig. Ha tålamod samt byt inte hudvård innan en viktig tillställning eller liknande.


Använd separat handduk
En handduk för händerna och en för ansiktet. Händerna har ofta massor av bakterier kvar när man tvättat dem, dessa hamnar på handduken när du torkar dem. Därför bör man använda en handuk för händerna, och en annan handduk för ansiktet. Använd inte heller någon annans ansiktshandduk.


Prova mineralsmink
Mineralsmink täpper inte igen hyn. Är lugnande, läkande och antiinflammatorisk. Men var noga med att tvätta borsten, annars samlas mycket bakterier i den som du påför till ansiktet.


Byt örngott oftare
Smuts som lägger sig i håret under dagen – via luften eller händera hamnar på örngottet. Dessa hamnar sedan i ansiktet, därför skall man också tvätta ansiktet varje morgon. Men det är också bra att inte använda samma örngott för länge.

Torka inte ut finnarna
Att torka ut huden för att bli av med finnar går ej, tvärtemot vad många tror. Om du hela tiden torkar ut huden, så kommer den producera mer och mer fett för att kompensera och då blir problemet bara värre. Undvik produkter med olja, men välj en som ger mycket fukt.


Se upp med dina händer
Peta inte i ansiktet, du har alltid smuts på händerna (om man inte precis spritat dem) då påför du bakterier till ansiktet. Petar du på din akne med smutsiga händer så får du oftast fler runtom.


Sprita mobilen
Det låter konstigt men en telefon är en bakteriebomb! Tänk dig själv.. Vi går på offentliga toaletter, tar i pengar, tar på rulltrappor och håller i oss i stolpar i tunnelbanan. Sedan leker vi med telefonen och någon ringer.. Då sprider du bakterier till ansiktet. Därför kan det vara bra att sprita den då och då.

Tvätta bort sminket varje kväll
Var noggrann med att tvätta bort sminket varenda dag, detta slarvar många med och vill man bli av med sin din acne så är detta absolut ingen detalj att vara vardagslat med. Huden måste dels få vila ibland, och när du tvättar bort sminket så tar du dessutom bort orenheter så som avgaser och smuts som trängt sig in i porerna under dagen och skulle ha gett dig din acne.

Täck finnen
Jag kommer ta upp detta med att täcka acne med smink i ett annat inlägg inom kort. Men om du har fått en finne som du stör dig på, så kan du kamouflera den genom att få den att se ut som en skönhetsfläck istället. Måla en brun prick ovanpå finnen, så ser det bara ut som en vanlig leverfläck och ingen kommer tänka på den.


Tvätta håret
Smutsigt hår kan ge acne. Också när du har använt produkter som hårspray/vax/gele/olja osv.. Detta påförs till ansiktet och täpper till, det är därför man ofta får acne runtom hårfästet och pannan. Speciellt killar som använder vax.

Pantotensyra
Category: General

Enligt flera experter finns det ett direkt samband mellan finnar samt brist på låga halter av vitamin b5. Vitamin B5, även känt som pantotensyra, serverar kroppen på många sätt. Det är en medlem av gruppen näringsmässigt elit åtta vitaminer som kallas Vitamin B-komplex. De tillför nytta i nästan alla större organ i våra kroppar. Vitamin B-komplex håller både kropp och själ fungerande och vid god hälsa. Vitamin b5, liksom alla vitaminerna i B-komplex, är viktigt för kroppen för ett antal skäl:

På grund av dess användning i binjurebarken kallas den ofta för antistress-vitaminet. Den stöder binjurarna för att öka produktionen av kortison och andra adrenal hormoner för att motverka stress. För att bilda fosfolipider, sphingosines, steroider med mera behövs Coenzym. Det hjälper också syntetisera porphyrin, som är ansluten till hemoglobin.

Genom ovan nämnda mekanismen, vitamin b5 är också tänkt att bidra till att förhindra åldrande och rynkor samt är viktigt för hår och frisk hud. Som ni kan föreställa er, är det används i en mängd olika kosmetiska produkter.

Den har förmågan att utnyttja maten tar i som bränsle för sin myriad av processer, stora och små. Pantotensyra bistår vid frigörandet av energi från kolhydrater och olika fetter.

Reparerar kroppens vävnader gör det också. Detta gör det en viktig del av kroppens försök att bekämpa den fysiska skador som överdriven stress bidrar.

Pantotensyra serverar många viktiga funktioner i nervsystemet - bland annat vitamin b5 bidrar till produktionen av signalsubstanser, som är viktiga för möjligheten för nerverna att kommunicera.

Skadliga effekter från strålning och antibiotika lindras med B5 vitamin. Det agerar som en kofaktor eller partner till andra medlemmar av Vitamin B-komplex och andra näringsämnen, som också främjar normal tillväxt av kroppen har en stor roll för binjurarna fungera. Detta beror på att dess roll i hormonproduktionen i hela kroppen.

B5 är stabil fuktig värme och oxidation eller reduktion (lägga till eller dra ifrån en elektron), men den förstörs lätt av syror (t.ex. vinäger) eller alkalier (t.ex. bakpulver) och torr värme. Mycket av pantotensyra i vete försvinner vid fräsning och tillagning av kött. I många hela livsmedel är vitamin b5 lätt att tillgå. På senare tid blir allmänheten mer medvetna om vikten av hela livsmedel. Ännu, Dieter av majoriteten av befolkningen är fortfarande består av mestadels kraftigt bearbetade livsmedel (finns Vitamin B5 aktiviteten går förlorad under förädling av livsmedel) på grund av vår snabb takt, tid dålig livsstil i den moderna världen.

Pantotensyra går att finna i bakterier, mänsklig blodplasma, jäst, mögel med mera. Bra källor av pantotensyra inkluderar orgel kött, jäst, äggula, fisk, kyckling, hel spannmål, ost, jordnötter, torkade bönor och en mängd olika grönsaker, blomkål, sötpotatis, gröna ärtor och avokado. Vitamin b5 är också gjord av bakteriefloran i människans tarmar, en annan källa för denna viktiga metabola assistent eller coenzym.

Låga halter av pantotensyra leder ofta till trötthet, vilket är ett tidigt tecken på att du bör fylla på med vitaminet. Stort intag av förädlade och raffinerade livsmedel kan leda till detta. Tonåringar är mer benägna att uppleva låga halter, eftersom deras kost innehåller ofta höga halter av "snabbmat" socker och raffinerat mjöl (alla låg i B-vitaminer). Problemet kan förvärras eftersom akne ofta förknippas med denna typ av kost är vanligtvis behandlas med Tetracyklinantibiotika, som minskar tarmens bakterier och därmed produktionen av pantotensyra i kolon. Forskning på råttor har avslöjat att en brist på pantotensyra leder till bland annat grå päls samt minskad tillväxt. I människor, kan den minskade binjurarna funktion som orsakas av B5-brist leda till en mängd metabola problem. Trötthet är sannolikt; Det kan också finnas fysiska och psykiska depression, en minskning i saltsyra produktionen och andra matsmältningsorganen symtom, några förlust av nervfunktion och problem i blodsocker metabolism, med symtom på hypoglykemi (lågt blodsocker) är den vanligaste.

Gor nagot at din torra hy
Category: General
Tags: finnar dålig hy akne torr hy

Det skrivs massor av om hur kemikalier torkar ut hyen samt släpps varor som lovar råda bot på det. Ofta förbiser man kranvattnets påverkan på vår hud. Använda naturliga produkter fria från ämnen som orsakar torr hud är viktig, men hårt vatten kommer att fortsätta att förvärra problemet.

Vatten som är "hårt" innehåller höga halter av järn magnecium och kalcium. När dessa mineraler hårdnat, täpper de avloppsrören i våra hem och gör de mer mottagliga för att utveckla kalkavlagringar. Hårt vatten har också negativa effekter på huden. Eftersom det är svårt för varje ämne att lösa upp sig i hårt vatten, tvål lödder inte lika väl och det blir svårare att skölja bort. Olika typer av rester täpper till porer och irriterar hyen.

Kliniska undersökningar för att bestämma påverkan av vatten på huden har också funnit att hårt vatten irriterar hud i ansiktet och blodkärl. Studiedeltagarna noterade en ökning i irritation, rodnad och torr hud. Huden blir tunnare, och irriterad blodkärlen orsaka rodnad och rosacea. När vattnet är mjuk försvinner irritation, rester är inte längre kvar på hyen, renande produkter är enkelt sköljas av och blodkärl och hy vävnad börjar tjockna och läka.

Vår miljö är överöstad med skadliga kemikalier som irriterar huden och orsaka andra fysiska problem. Luftföroreningar, miljö bakterier och svampar, damm och dammkvalster, pollen, hushålls- och rengöringsprodukter för huden och kosmetika alla innehålla skadliga, irriterande ämnen.

Vad du kan göra för att eliminera dem hjälper huden torr och din hälsa

För detta rekommenderar många läkare nu produkter som skyddar hyen mot olika föroreningar och kemikalier. Mjukt vatten och dagliga tillämpningen av en avskärmning lotion skyddar mot de ämnen som du inte kan styra, leda till förbättring i din torra hy inom bara några dagar, och, snart, du kunde ha friska, fina hy du alltid velat.

 

Hartransplantation
Category: General
Tags: hartransplantation har

En vanlig hårtransplantation praktiken kräver avlägsnande av en donator remsa av hår på baksidan av huvudet från den plats där hårsäcksgrupper är dissekeras under ett mikroskop. Dessa typer av transplantat därefter bevaras i saltlösning och därefter transplanteras på ett skalliga området på kronan området i hårbotten. Tanke på den tid förtärande och tröttsamma karaktären av denna teknik, är en hårtransplantation plastikkirurg normalt kunna transplantera högst 500 till 600 hårsäckstransplantat per dag. Trots detta, tack vare de nyligen släppta förskott hårtransplantation är denna teknik ofta ersättas av follikulära extraktion (FUE). Priset per transplantat av FUE är vanligtvis två gånger kostnaden för den typiska hårsäcksgrupper hårtransplantation behandling som nämns ovan, men det är relativt snabbare och minimalt invasiva.

Vissa hårtransplantation förbättringar i en typisk FUE behandling en liten cirkulär stans skapas inuti givaren regionen direkt bort 1, 2, 3 och 4 hår follikulära ympkvistar enhet. De follikulära enheter bort med denna metod är normalt betecknas som "trubbig dissektion" där en punch görs för att täcka hela hårsäcksgrupper separera det från din angränsande mjukdelar. När den underliggande follikulära enheten separeras från angränsande vävnader, kan det lätt tas ut med hjälp av en liten tång. De små hålen kvar efter den follikulära extraktion sakta men säkert läka under de närmaste dagarna och inte upptäckas med blotta ögat när patientens håret växer ut. Läkningstiden är mycket mindre än givaren remsan utvinning behandling. Även om FUE behandling har genomförts av de flesta läkare hårtransplantation är den vanliga remsor excision teknik fortfarande den mest populära hårtransplantation eftersom det är billigare jämfört med FUE.

Dessutom, på grund av några av de senaste förbättringarna hårtransplantation som utnyttjandet av trichophytic stängning teknik, är den linjära givaren ärr skapas av remsan excision metod nu ofta gjort nästan odetekterbara med det mänskliga ögat ensam. Detta framsteg i hårtransplantation förfarandet har gjort FUE-processen jämförelsevis mindre attraktiv. Hårtransplantation studier Förutom de framsteg hårtransplantation i transplantation förfaranden, en hel del forskning pågår för att kopiera håret.

Om forskningen är framgångsrik kommer att vara möjliga att skapa ett antal exemplar av givare hår i labbet. Tillämpningen av denna teknik skulle kunna användas i form av hår transplantation. I de traditionella behandlingarna, är den primära begränsningen allmänhet givaren som inte kan uppfylla önskad densitet. Ändå lovar hår kloning för att lösa detta problem genom att den mängd hår som krävs för att skördas i ett laboratorium från en ensam givare hår och nästa implantera det i hårbotten. Hårtransplantation forskning för kloning verkligen utmanande och det finns en hel del hinder som måste besegras i fråga om säkerhet och kosmetiska egenskaper klonade hår. Viss hårtransplantation forskning har dessutom försett upptäckter för vissa håravfall medicinering som Dutasteride.

Meditera i ett tempel
Category: General

Att åka iväg på en resa med meditation som en viktig det blir allt mer populärt, detta då många människors vardag blir alltmer stressig. På Guang Jue buddhistiska tempel i Kina kommer folk från hela världen för en vistelse i templet med meditation.

Detta kloster ligger i provinsen Zhejiang i den lilla staden Zaoxi. . Detta är den perfekta platsen för meditation och tempelbesök.

Föreställ dig en tidig morgon vid halv fem. En klocka från detta tempel bryter tystnaden samtidigt som en tjock dimma rör sig över dalen. Denna klocka har ljudit exakt samma tid i detta tempel under hundratals år. När den stora trumman påmint besökarna om vad som väntar så börjar dagen. Den friska morgonluften är parfymerade med doft av rökelse. Morgonen skandera liturgi börjar. Det är med denna speciella meditation som deltagarna börjar sin dag i detta kinesiska tempel. I slutet är liturginlamporna nedtonade och det finns djup tystnad igen under meditation före frukost.

Nästa del är mer meditation med ledare. Deltagarna tas i templet bo genom en meditation upplevelse som börjar med enkla mindfulness med andning. Gradvis meditation retreat tar deltagarna genom ren mark buddhistisk meditation och chanting, Tonglen och slutligen att minska egot, Naikan meditation.

En vistelse här i templet ger besökaren stora möjligheter att upptäcka sig själv samtidigt som hen kommer bort från den stressiga vardagen.

Endast 10 kilometer från detta tempel ligger nationalparken Tianmushan som är listat som ett world heritage. Den kan skryta med hisnande bergslandskap, rusa fjällbäckar och den äldsta Ginko Bilbao träd i världen. Att ta sig dit från templet är något många besökare passar på att göra.

En tempelvistelse i en forntida kinesisk buddhistiska tempel är mer än en reträtt och lärande upplevelse. Det kan även ändra ditt liv.

 

RSS

Search

This website is powered by Spruz