Blog Entries
Meditera i ett tempel
Category: General

Att åka iväg på en resa med meditation som en viktig det blir allt mer populärt, detta då många människors vardag blir alltmer stressig. På Guang Jue buddhistiska tempel i Kina kommer folk från hela världen för en vistelse i templet med meditation.

Detta kloster ligger i provinsen Zhejiang i den lilla staden Zaoxi. . Detta är den perfekta platsen för meditation och tempelbesök.

Föreställ dig en tidig morgon vid halv fem. En klocka från detta tempel bryter tystnaden samtidigt som en tjock dimma rör sig över dalen. Denna klocka har ljudit exakt samma tid i detta tempel under hundratals år. När den stora trumman påmint besökarna om vad som väntar så börjar dagen. Den friska morgonluften är parfymerade med doft av rökelse. Morgonen skandera liturgi börjar. Det är med denna speciella meditation som deltagarna börjar sin dag i detta kinesiska tempel. I slutet är liturginlamporna nedtonade och det finns djup tystnad igen under meditation före frukost.

Nästa del är mer meditation med ledare. Deltagarna tas i templet bo genom en meditation upplevelse som börjar med enkla mindfulness med andning. Gradvis meditation retreat tar deltagarna genom ren mark buddhistisk meditation och chanting, Tonglen och slutligen att minska egot, Naikan meditation.

En vistelse här i templet ger besökaren stora möjligheter att upptäcka sig själv samtidigt som hen kommer bort från den stressiga vardagen.

Endast 10 kilometer från detta tempel ligger nationalparken Tianmushan som är listat som ett world heritage. Den kan skryta med hisnande bergslandskap, rusa fjällbäckar och den äldsta Ginko Bilbao träd i världen. Att ta sig dit från templet är något många besökare passar på att göra.

En tempelvistelse i en forntida kinesisk buddhistiska tempel är mer än en reträtt och lärande upplevelse. Det kan även ändra ditt liv.

 

RSS

Search

This website is powered by Spruz