Blog Entries
Tänk på att
Category: General

Det finns ett flertal myter inom detta ämne, och dessutom slarvar många med huden vilket gör problemet värre. Här kommer mina 10 bästa vardagstips som tåls att ha i bakhuvudet:


Hudvård i samma serie
Det finns många hudvårdsmärken som hjälper mot acne, alla märken passar inte alla, utan man måste känna sin hy och testa sig fram för att hitta det som fungerar för dig. Det viktigaste är dock att ha alla produkter med samma märke, du bör exempelvis inte ha en rengöring från Neutrogena, en dagkräm från ACO och en ansiktsvatten från Biotherm, då får inte huden balans. Satsa på en hel serie istället!

Det är även viktigt att faktiskt använda produkter som är anpassade för ansiktet, schampo eller duschkräm är ingen bra idé och handtvål är big no no om du vill ha en fin hy. Huden i ansiktet är så tunn och känslig! Om du byter hudvård så ska du också vara redo på att du kommer få sämre hy i början, innan huden vänjer sig. Ha tålamod samt byt inte hudvård innan en viktig tillställning eller liknande.


Använd separat handduk
En handduk för händerna och en för ansiktet. Händerna har ofta massor av bakterier kvar när man tvättat dem, dessa hamnar på handduken när du torkar dem. Därför bör man använda en handuk för händerna, och en annan handduk för ansiktet. Använd inte heller någon annans ansiktshandduk.


Prova mineralsmink
Mineralsmink täpper inte igen hyn. Är lugnande, läkande och antiinflammatorisk. Men var noga med att tvätta borsten, annars samlas mycket bakterier i den som du påför till ansiktet.


Byt örngott oftare
Smuts som lägger sig i håret under dagen – via luften eller händera hamnar på örngottet. Dessa hamnar sedan i ansiktet, därför skall man också tvätta ansiktet varje morgon. Men det är också bra att inte använda samma örngott för länge.

Torka inte ut finnarna
Att torka ut huden för att bli av med finnar går ej, tvärtemot vad många tror. Om du hela tiden torkar ut huden, så kommer den producera mer och mer fett för att kompensera och då blir problemet bara värre. Undvik produkter med olja, men välj en som ger mycket fukt.


Se upp med dina händer
Peta inte i ansiktet, du har alltid smuts på händerna (om man inte precis spritat dem) då påför du bakterier till ansiktet. Petar du på din akne med smutsiga händer så får du oftast fler runtom.


Sprita mobilen
Det låter konstigt men en telefon är en bakteriebomb! Tänk dig själv.. Vi går på offentliga toaletter, tar i pengar, tar på rulltrappor och håller i oss i stolpar i tunnelbanan. Sedan leker vi med telefonen och någon ringer.. Då sprider du bakterier till ansiktet. Därför kan det vara bra att sprita den då och då.

Tvätta bort sminket varje kväll
Var noggrann med att tvätta bort sminket varenda dag, detta slarvar många med och vill man bli av med sin din acne så är detta absolut ingen detalj att vara vardagslat med. Huden måste dels få vila ibland, och när du tvättar bort sminket så tar du dessutom bort orenheter så som avgaser och smuts som trängt sig in i porerna under dagen och skulle ha gett dig din acne.

Täck finnen
Jag kommer ta upp detta med att täcka acne med smink i ett annat inlägg inom kort. Men om du har fått en finne som du stör dig på, så kan du kamouflera den genom att få den att se ut som en skönhetsfläck istället. Måla en brun prick ovanpå finnen, så ser det bara ut som en vanlig leverfläck och ingen kommer tänka på den.


Tvätta håret
Smutsigt hår kan ge acne. Också när du har använt produkter som hårspray/vax/gele/olja osv.. Detta påförs till ansiktet och täpper till, det är därför man ofta får acne runtom hårfästet och pannan. Speciellt killar som använder vax.

RSS

Search

This website is powered by Spruz